The workshop workshop (in Engels)

(In Engels) Workshops!

Ze lijken het coolste om te doen, de conditio sine qua non voor een echte ‘nordic style’ of zelfs internationale larp. Ze lijken ook rond en in evenementen te worden geschoven omwille van het hebben van een workshop, en heb je echt die line-up oefening nodig voor jouw specifieke larp, of gooi je het er gewoon in omdat iedereen dat lijkt te doen? En eigenlijk, wat maakt een goede workshop goed? En wat maakt dat het werkt in jouw specifieke larp?

In deze korte workshop (ja, inderdaad, erg meta), springen we halsoverkop in de workshops en proberen we meer te begrijpen van de oefeningen en de manier waarop ze worden gegeven, maar ook van de manier waarop je ze structureert en inpast in je larp.

Voorinschrijving vereist: link naar formulier.

 

Workshop | Sandy

Zaterdag 28 oktober, 18.15 tot 19.15 uur

Share

   Il n’y a pas de petites émotions

   Wat als een Larp geen grote emoties, tranen, onvergetelijke passie en onnoemelijk veel drama nodig had om een succes te worden?

   Van het eerste idee tot de interpretatie, via de intentieverklaring, geeft deze workshop je de kans om te ervaren wat een LARP met “kleine emoties” kan zijn, met andere woorden, met soms subtielere bogen die niet per se het gezicht van de wereld of het lot van een persoon zullen veranderen. En toch zijn deze LARP-spellen niet minder interessant, aangrijpend en emotioneel rijk (het gaat tenslotte niet om de grootte van de emoties, maar om hoe je ze tot leven brengt).

    

   Workshop | Saki Jones

   Zondag 29 oktober, 14.00 tot 15.00 uur

   Share

     The Way of Cooperative Larp design – From the beginning to future possibilities (in Engels)

     (In Engels) De workshop is gebaseerd op onze ervaringen met het organiseren van ons spel ‘The Frozen World’. Op basis van de historische tijdlijn en de verschillende spelconcepten hebben we onze ideeën en methoden verzameld over hoe je een spel van begin tot eind organiseert, rekening houdend met het spelontwerp, technische details, tijd- en taakbeheer, de organisatiestructuur en toekomstige mogelijkheden.

      

     Workshop | Orsi

     Zondag 29 oktober, 11.30 tot 12.30 uur.

     Share

       TechnoLarp : atelier-découverte et mise en pratique

       In deze hands-on workshop nodigen we je uit om zelf de mogelijkheden van TechnoLarp te ontdekken. Concreet nemen we je stap voor stap mee in de implementatie van verschillende interactieve TechnoLarp spelobjecten die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in Larp.

       Deze workshop is zo opgezet dat hij voor iedereen toegankelijk is. Er is geen bijzondere voorkennis voor nodig en we voorzien de deelnemers van alle benodigdheden om de workshop te kunnen volgen.

        

       Workshop | Romain Féret-Bosquelle en Marcelin Delcour

       Zondag 29 oktober, 10.15 tot 12.30 uur.

       Share

         Découpe laser et impression 3D pour les armes de GN

         We gaan het hebben over hoe je gemakkelijker mooie foam wapens kunt maken voor LARP en trollball.

         Voorinschrijving vereist: link naar formulier.

          

         Workshop | Briareos

         Zaterdag 28 oktober, 18.15 tot 19.15 uur

         We gaan het hebben over hoe je gemakkelijker mooie foam wapens kunt maken voor LARP en trollball.

          

         Workshop | Briareos

         Zaterdag 28 oktober, 18.15 tot 19.15 uur

         Share

           Très sourde et joueuse, c’est possible !

           Sommigen van jullie zijn mij misschien al tegengekomen in LARP. Ik ben erg doof en ik speel al een tijdje in LARP. Daarom wil ik graag mijn ervaring met jullie delen, mijn behoeften op het gebied van toegankelijkheid en hoe je een speler met een gehoorprobleem het beste kunt verwelkomen. Ik geef jullie ook een introductie in Franse gebarentaal en gesproken Frans (LfPC).

           Voorinschrijving vereist: link naar formulier.

            

           Workshop | Hélène

           Zaterdag 28 oktober, 16.15-18.15 uur

           Share

             Join the Dark Side, we have cookies ! (in Engels)

             (In Engels)De Dark Side heeft koekjes! Ja, de Sark Side zijn de internationale larps. Waarom zou je daarheen moeten gaan? Je krijgt ervaringen van spelers uit België, Italië en Duitsland.

             Workshop | Sven, Cora, Christine & Alessandro

             Zaterdag 28 oktober, 16.15-17.15 uur

             Share

               Créer un scénario court : la méthode danoise (In Frans)

               Deze workshop nodigt je uit om te werken aan een kort scenario (3-8 spelers voor 4-5 uur spelen) dat is geïnspireerd op de workshops voor het maken van scenario’s die in Denemarken werden gegeven in het kader van de Fastaval spelconventie, een instituut dat al bijna 30 jaar bestaat.

               Na een korte presentatie over de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, werken we gezamenlijk aan de premisse (thema’s) van de LARP. Daarna gaan we, naar keuze van de deelnemers, verder met de structuur (scènes) of de personages en hun relaties. Als de tijd het toelaat, sluiten we af met een discussie over de regels en de communicatie rond het scenario. We raden deelnemers aan hun eigen ideeën voor scripts mee te brengen om aan te werken (een paar ideeën/concepten volstaan).

                

               Voorinschrijving vereist link naar formulier.

               Workshop | Muriel

               Zaterdag 28 oktober, 14.00-16.00 uur

               Share

                 Engagement et GN : un travail d’équipe (in Frans)

                 (In Frans)De betrokkenheid van vrijwilligers binnen onze organisaties en verenigingen is de drijvende kracht achter onze projecten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het opbouwen, behouden en vernieuwen van vrijwilligersteams een belangrijk onderwerp is voor onze organisaties.

                 In de loop van onze activiteit zullen we eerst proberen een gedocumenteerde inleiding te geven op deze kwesties en dan zullen we je in subgroepen de tijd geven om te discussiëren en hulpmiddelen te creëren rond deze drie thema’s. Deze activiteit is zowel bedoeld voor (toekomstige) vrijwilligers, die hun wensen en behoeften kenbaar kunnen maken, als voor organisatoren, die goede praktijken kunnen uitwisselen en kunnen leren van de feedback van vrijwilligers.

                  

                 Workshop | Romain Féret-Bosquelle & Barro

                 Zaterdag 28 oktober, 11.30-12.30 uur

                 Share

                   Broderie, Blason et récits de Baston

                   Ontdek het ABC van borduren en een paar handige tips voor het maken van een ongelooflijk wapenschild om je factie-tabber en futuristische uniformen te versieren. Epische verhalen en larp herinneringen zijn welkom zodra het borduren begint!

                    

                   Workshop | Damien

                   Zaterdag 28 oktober, 11:30-12:30 uur

                   Share