Tables rondes


  How to play a storm / LARP in SAR(search and rescue) operations (in Engels)

  1) How to play a storm gaat over hoe LARP kan worden geïmplementeerd in simulaties en scenario’s voor rampenbeheersing, ook hoe we van daaruit naar de bedrijfswereld kunnen gaan en educatieve of stresstestsimulaties kunnen maken voor ons personeel/managers enz.

  2) LARP in SAR is about how larp tools can be used as dealing with psychological problems that occur after heavy events, preventing or identifiying of ptsd symptoms etc.It can be a workshop with contribution from the participants experience.

   

  Interactieve lezing | Georgi Vlaykov

  Zaterdag 28 oktober, van 10.15 tot 11.15 uur

  Share

    Mi-conférence mi-table ronde autour de la précarité + 10 façons d’aider les GNistes pauvres (in Frans)

    Het is algemeen bekend dat het Larp een dure hobby is, dus hoewel het misschien vreemd lijkt om een conferentie te organiseren over de behoeften van arme Larpers / mensen met structurele armoede die het Larp willen proberen, is het meer dan ooit noodzakelijk om dit te doen. Na een korte presentatie zal ik tien mogelijke oplossingen voorstellen om deze bevolkingsgroep erbij te betrekken. Als Larper die in armoede is opgegroeid, ben ik bekend met het onderwerp en heb ik wat aanvullend onderzoek gedaan.

     

    Interactieve Lezing | Lolv Peregrin Lacave

    Zaterdag 28 oktober, 15.00-16.00 uur

    Share

      Du seum au fun : gestion de la frustration en GN (in Frans)

      (In Frans)Of je nu een speler of een org bent, er is één vijand die erger is dan de Necromancer in de eindstrijd: frustratie. Hier is wat advies en discussie over hoe om te gaan met gevoelens van frustratie in NG, zodat je er iets aan kunt doen!
       

      Interactieve Lezing | Gaspard

      Zaterdag 28 oktober, 17.15-18.15 uur

      Share

        Nouveaux venus : une barrière à l’entrée ? (in Frans)

        (In Frans)Wie heeft nog nooit de zin “Ik wist niet eens dat het bestond” gehoord wanneer hij het concept van Larp beschrijft aan een nieuwkomer? Dit gebrek aan bekendheid van de hobby heeft te maken met een aantal factoren: slechte (of onvolledige) vertegenwoordiging in de media, informatie die moeilijk te vinden is als je niet weet waar je moet zoeken, enzovoort. Wat kunnen we doen om onze activiteit te delen met een nieuw publiek, en niet langer iemand te hoeven kennen die GN’s beoefent om te weten waar het over gaat?

         

        Interactieve Lezing | Lionel

        Zaterdag 28 oktober, 18.15 tot 19.15 uur

        Share

          Il faut que GNesse se fasse (in Frans)

          (In Frans)Verschillende organisaties organiseren Larp voor kinderen en tieners. Ik wil graag een ontmoeting tussen hen faciliteren. Zodat ze elkaar vragen kunnen stellen over de verschillende doelen die ze zichzelf hebben gesteld, of elkaar vragen kunnen stellen over observaties die zijn gedaan tijdens de activiteiten, of elkaar kunnen uitnodigen om na te denken over toekomstige mogelijkheden voor de generaties die LARP na ons levend zullen houden.

           

          Interactieve Lezing | Maar Audin

          Zaterdag 28 oktober, 10.15-12.30 uur

          Share

            It’s not bad to feel good. The meaningfulness of slice of life and feelgood larp (in Engels)

            (In Engels) Larp moet boordevol actie en activiteiten zitten. Of met tranen en type twee plezier. Of met veel drama en soap momenten. Go big or go home, het liefst met een pandagezicht vanwege alle tranen die je hebt gelaten en een herinnering aan verhalen over hoe je personage verschrikkelijke dingen heeft gedaan of heeft meegemaakt.
            Maar is larp alleen een diepe, betekenisvolle en goede ervaring als je personage heeft geleden, grote emoties heeft doorstaan en All The Drama TM heeft meegemaakt?
            Laten we het hebben over spelen met weinig drama op slice of life-verhalen en over de impact en betekenis van feelgood. Want het is oké om te willen dat je personage niet lijdt onder de apocalyps, maar een betekenisvol leven opbouwt na de grote gebeurtenis. Laten we verder gaan dan een oversimplificatie van de term feelgood en kijken naar hoe impactvol het kan zijn om ondanks alles op positiviteit te spelen.

             

            Interactieve Lezing | Sandy

            Zondag 29 oktober, 11.30 tot 12.30 uur.

            Share

              GN & EcoResponsabilité – “Make Larp Sustainable Again”

              In een tijd waarin onze westerse samenlevingen zich geleidelijk bewust worden van de uitdagingen die het ecologische vraagstuk met zich meebrengt, wil ik jullie, na een korte inleiding, uitnodigen om samen na te denken over de volgende onderwerpen:
              – Welke elementen van de huidige larp-praktijk hebben de grootste ecologische voetafdruk (in termen van zowel energieverbruik als vervuiling)?
              – Welke individuele en collectieve middelen (als organisatoren / verenigingen / federaties) hebben we om deze impact te verminderen?
              – Projectie/Toekomst: Als onze samenlevingen volgens de meest alarmerende projecties het pad van ontgroening en energiebesparing zouden inslaan, welke plaats zou er dan overblijven voor vrijetijdsactiviteiten en in het Larp? Zou het volledig verdwijnen of zou het overleven, en zo ja, in welke vorm? Op welke dag zou u deze sessie willen houden?

               

              Interactieve Lezing | Romain Féret-Bosquelle

              Zondag 29 oktober, 14.00 tot 15.00 uur

              Share
               Share