Jeux


  The Whims (in Engels)

  (In Engels)Welkom in de buurt!

  Je bent net verhuisd naar je nieuwe huis en het is tijd om je nieuwe leven te beginnen! Dit is een blackbox-spel dat sterk geïnspireerd is op het spel The Sims.

  In deze ervaring speelt de helft van de deelnemers als Whims en de andere helft als Gamers. Na de helft van de speeltijd wissel je van rol.

  Als Whims speel je de acties uit die je Gamer voor je kiest, en laat je hen ook weten hoe hun keuzes je laten voelen.

  Als Gamer beslis je over het geloof van je Whim door hem of haar door een levenspad te leiden dat jij kiest. Jij bent de meester van hun leven.

  Dit spel heeft een snel tempo, grote emoties en is een parodie op het spel De Sims. Als je leven wordt versneld, gebeurt alles in één keer.

  Iedereen is welkom!

  Je hoeft geen kennis te hebben van het spel De Sims of iets anders mee te nemen dan jezelf om mee te doen.

  (Een LARP door Kajsa Seinegård)

  Voorinschrijving vereist: link naar formulier..

   

  Short Larp | Jérémie Daelen

  Zaterdag 28 oktober, 20.30 tot 22.30 uur/p>

  Share

    Life Lessons (in Engels)

    (in Engels)Het tekenen van een levend menselijk model kan soms meer over jou onthullen dan over het onderwerp. In deze larp speel je een groep studenten tijdens een wekelijkse tekenles, verspreid over zes lessen. Het tekenproces zal je personages openstellen – voor zichzelf en voor elkaar – en ze zullen delen en een band opbouwen.
    Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze larp niet echt over tekenen gaat: je hoeft niet te kunnen tekenen, of zelfs plezier in tekenen te hebben, om mee te doen. Tekenen is slechts een mechanisme om het verkennen van je personage te benaderen. Wat je tekent tijdens de larp zal door niemand anders dan jezelf gezien worden, tenzij je dat zelf wilt.

     

    Short Larp | Mo Holkar

    Zaterdag 28 oktober, 20.30 tot 23.30 uur

    Share

      Les derniers bars avant la fin du monde [in Frans]

      Een team van 5 “nieuwe ontdekkingsreizigers” stapt aan boord van “The Unsinkable”®, een revolutionair prototype zakonderzeeër ontworpen en bestuurd door miljardair-ondernemer Dick Johnson. Hun doel is om als eerste toeristen af te dalen naar een diepte van 3821 meter om de tijdloze grootsheid van het titanische wrak te bewonderen (via een 4K HDR ++ camera en een prachtig 8K XHRD+ gebogen panoramisch retina™ scherm).

      Uit de verkoopbrochure:

      “De onderzeeër biedt zijn inzittenden ongeëvenaard comfort met een enorme cabine van 2m*1m*1m40 hoog. Het besturen van dit juweeltje van technologie is kinderspel met behulp van een Logitech™ F710-controller die via Bluetooth is aangesloten. Tegen een extra vergoeding hebben passagiers tijdens de reis ook toegang tot hun Netflix™ series of Spotify™ afspeellijst. Met het ‘explorer’-pakket kun je voor het voorkeurstarief van 0.000,00 deelnemen aan de expeditie en het avontuur van je leven beleven. Aarzel niet langer! Waag de sprong!”Dit mini-larp is een luchtige, parodische benadering van een recent tragisch nieuwsbericht. Hoewel de personages in dit mini-larp stressvolle en moeilijke tijden zullen doormaken, is het de bedoeling dat de deelnemers zich er goed bij voelen. De personages worden gecreëerd tijdens een workshop, in samenwerking met de deelnemers aan de hand van gedetailleerde voorbladen. De GN wordt gevolgd door een korte debriefing.”

      Thema’s :
      – Miljonairs met een zucht naar sensatie
      – IJdelheid
      – Opgeblazen ego’s onder druk
      – Promiscuïteit
      – De leegte van het bestaan

      Trigger Waarschuwing :
      – Dood (en het oproepen van de dood)
      – Claustrofobie
      – Plotselinge situatie van promiscuïteit, met lichamelijk contact
      – Ongeluk
      – Paniek
      – Verbaal geweld

       

      Short Larp | Romain Féret-Bosquelle

      Zaterdag 28 oktober, 21.30 tot ? uur

      Share

        Limbo (in Engels)

        De larp speelt zich af in het rijk Limbo, tussen leven en dood. Voorbij de tijd. Een wachtplaats om na te denken over het leven zoals het tot nu toe is geweest voordat je ofwel weer terugkeert naar het leven of het onbekende aan de andere kant van de dood tegemoet treedt. De personages zijn een groep mensen uit onze eigen tijd en samenleving die zweven tussen leven en dood en gestrand zijn in Limbo.

         

        Short Larp | Irena

        Zondag 29 oktober, 14.00 tot 16.00 uur

        Share
         Share