Ateliers


  Toilettes sèches démontables sans outils, aux normes handicapées (in Frans)

  (In Frans)Fabricage, gebruik en montage van een prototype van een droogtoilet volgens gehandicaptenstandaarden. Demonstratie en discussie van het nut van dit object voor Larp-sites zonder toiletten.  

  Workshop | Briareos

  Zaterdag 28 oktober 14.00-15.00

  Share

    Drop your sword! How to regulate your emotions and check in with yourself inside and out of LARP (in Engels)

    (In Engels)Manufacture, use and assembly of a prototype dry toilet kit, to disabled standards. Demonstration and discussion of the object’s usefulness for LARP sites without toilets.

     

    Workshop | Agi Upor (Lyona)

    Zondag 29 oktober, 10.15-11.15 uur

    Share

      Broderie, Blason et récits de Baston

      Ontdek het ABC van borduren en een paar handige tips voor het maken van een ongelooflijk wapenschild om je factie-tabber en futuristische uniformen te versieren. Epische verhalen en larp herinneringen zijn welkom zodra het borduren begint!

       

      Workshop | Damien

      Zaterdag 28 oktober, 11:30-12:30 uur

      Share

        Engagement et GN : un travail d’équipe (in Frans)

        (In Frans)De betrokkenheid van vrijwilligers binnen onze organisaties en verenigingen is de drijvende kracht achter onze projecten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het opbouwen, behouden en vernieuwen van vrijwilligersteams een belangrijk onderwerp is voor onze organisaties.

        In de loop van onze activiteit zullen we eerst proberen een gedocumenteerde inleiding te geven op deze kwesties en dan zullen we je in subgroepen de tijd geven om te discussiëren en hulpmiddelen te creëren rond deze drie thema’s. Deze activiteit is zowel bedoeld voor (toekomstige) vrijwilligers, die hun wensen en behoeften kenbaar kunnen maken, als voor organisatoren, die goede praktijken kunnen uitwisselen en kunnen leren van de feedback van vrijwilligers.

         

        Workshop | Romain Féret-Bosquelle & Barro

        Zaterdag 28 oktober, 11.30-12.30 uur

        Share

          Créer un scénario court : la méthode danoise (In Frans)

          Deze workshop nodigt je uit om te werken aan een kort scenario (3-8 spelers voor 4-5 uur spelen) dat is geïnspireerd op de workshops voor het maken van scenario’s die in Denemarken werden gegeven in het kader van de Fastaval spelconventie, een instituut dat al bijna 30 jaar bestaat.

          Na een korte presentatie over de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, werken we gezamenlijk aan de premisse (thema’s) van de LARP. Daarna gaan we, naar keuze van de deelnemers, verder met de structuur (scènes) of de personages en hun relaties. Als de tijd het toelaat, sluiten we af met een discussie over de regels en de communicatie rond het scenario. We raden deelnemers aan hun eigen ideeën voor scripts mee te brengen om aan te werken (een paar ideeën/concepten volstaan).

           

          Voorinschrijving vereist link naar formulier.

          Workshop | Muriel

          Zaterdag 28 oktober, 14.00-16.00 uur

          Share

            Join the Dark Side, we have cookies ! (in Engels)

            (In Engels)De Dark Side heeft koekjes! Ja, de Sark Side zijn de internationale larps. Waarom zou je daarheen moeten gaan? Je krijgt ervaringen van spelers uit België, Italië en Duitsland.

            Workshop | Sven, Cora, Christine & Alessandro

            Zaterdag 28 oktober, 16.15-17.15 uur

            Share